Biografie

BIOGRAFIE

Rosa van der Vijver komt uit een creatief gezin. Als kind was ze altijd bezig met zingen, dansen en tekenen. Ze studeerde een aantal jaren aan dansacademie Lucia Marthas Institute for Performing Arts.

Van haar vader Gert van der Vijver, ook wel bekend als de Zandtovenaar, heeft zij de fijne kneepjes van het zandschilderen geleerd.

Sinds begin 2015 is zij zelf fulltime bezig met zandschilderen. Vorig jaar deed ze voor de derde keer mee met Kerst met de Zandtovenaar. Ook stond zij tijdens de Christmas show in de Ziggodome samen met Edsilia Rombley en O'g3ne en tijdens de EO-Jongerendag 2016 in de Gelredome. In november 2017 is Rosa afgereisd naar Luxemburg voor de stichting "Make A Wish". Hier mocht ze het ontstaan van de stichting in beeld brengen. In 2018 heeft Rosa het gloednieuwe Waddencentrum aan de afsluitdijk geopend. Verder heeft Rosa voor bedrijven, kerken en stichtingen opgetreden als AFAS, Rijkswaterstaat, HAK,  Smith & Nephew, de Hartstichting, golfclub The Duke, Nederland Zingt, de Lentetuin en vele andere.


Naast haar werkzaamheden als de Zandprinses verzorgd ze ook muzikale optredens met de "Smeding Muziek Band". In het voorjaar van 2019 start ze een spectactulaire tour genaamd 'Muzikale Zandverhalen', waarin ze zowel met zand, dans als vocaal te bewonderen is. Dit doet ze in samenwerking met Kars Huijink en Sera van der Vijver.